11 de gener del 2013

Pastís de formatge (sense forn)


Avui ens estrenem amb la primera recepta dolça del bloc: un pastís de formatge. Aquesta ha estat una "petició popular", ja que cada cop que el faig em demanen la recepta i el passat cap de setmana vaig prometre que la publicaria en breu, així que aquí la teniu!

He volgut començar amb una recepta molt fàcil de fer i que agrada a tothom (de moment!). A més és molt fàcil de fer-la apta per a celíacs, només cal tenir compte amb les galetes.




Ingredients per a 8 persones:

Per la base:
150 gr. de galetes triturades (sense gluten si és per a celíacs)
100 gr. de mantega tova

Pel pastís:
400 cc. de llet
120gr. de sucre
3 sobres de quallada (jo he utilitzat Royal, que pot trobar-se a qualsevol supermercat)
300 gr. de formatge blanc per untar (Philadelphia o qualsevol marca blanca) 

Per la cobertura:
Melmelada de maduixa, fruites del bosc, o qualsevol que tingui una tonalitat vermellosa. Jo us recomano ficar-hi una melmelada de qualitat ja que es nota la diferència. Boníssima la de Fruites i verdures Baldomà de Balaguer, que fa la Cris amb molt d'amor.

Passos a seguir:
Barrejar les galetes triturades amb la mantega, formar una pasta i ficar al fons del motlle i/o recipient que tingueu a mà (prèviament engrassat amb una mica de mantega) prement-ho una mica amb una cullera o un vas (com veieu a les fotografies, queda genial en un vas). Guardar a la nevera.

Escalfar la llet en una olla i afegir-hi la resta d'ingredients, batent-ho fins que quedi una crema fina. Quan hagi perdut una mica l'escalfor ficar-ho sobre la base de galetes i deixar-ho a la nevera almenys dos hores perquè agafi la textura correcta. L'últim pas es ficar la melmelada a sobre.
Jo si té trossos la passo per la batedora i la barrejo amb una fulla de gelatina neutra hidratada amb aigua, perquè quedi més homogènia, però no és imprescindible.

Ja veieu que no té cap complicació, així que espero que us animeu a fer-lo i que ens feu arribar els vostres dubtes, comentaris i fotografies ;-)

L'original d'aquesta recepta l'he vist a: Blog de cuina de la dolorss.

Ho han fet...

Judith

Gemma M.

Irene

Esther
Anabel i Mekdes
Gemma M.
M. Nuri

22 comentaris:

  1. És un pastis que sempre queda molt be, és fàcil i sempre et queden ganes de repetir.
    El got individual, bon encert!

    Petons

    ResponElimina
  2. Si, és un pastís genial! Gràcies per descobrir-me'l! ;-)

    ResponElimina
  3. Fa molt bona pinta! I és molt pràctic la racció individual!

    Montse Perelló

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari Montse! i a veure si t'animes a fer-lo ;-)

      Elimina
    2. El faré aquest cap de setmana. I faré un altra recepta per que l'afegiu!

      Elimina
    3. Doncs esperem la teva foto i recepta, clar que si!

      Elimina
  4. Aquest el tinc que provar!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ester, prova'l que segur que no et decepcionarà!!

      Elimina
    2. I a part d'estar boníssim és apte per a celíacs!!!

      Elimina
  5. Es boníssim i facil de fer, la teva germana hem va donar la recepta

    ResponElimina
  6. Hola Teresa! Gràcies pel teu comentari i també per animar-te a fer el pastís!!

    ResponElimina
  7. Respostes
    1. I tant!!! Jo vaig tornar a fer-lo el dimecres i va volar!

      Elimina
  8. Boníssim!! Quina bona pinta i la recepta sembla senzilleta, així que ja me l'he anotada!!! ;)

    Petonets!

    ResponElimina
  9. La cuallada Royal pot tenir traces de gluten :-((

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola anònim, en el cas que no puguis ingerir gluten pots utilitzar altres marques de quallada que no en tenen, com Brullet, Aro... pots trobar-les en botigues de dietètica.

      Elimina
  10. Hola, cuan us referiu a cuallada, que voleu dir, la cuajada o els sobres de la llevadura de tota la vida??
    Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Judit, el que s'utilitza per a fer el pastís és sobres de quallada (cuajada en castellà), són de la marca Royal i molt similars als de llevat, però posa a la caixa "cuajada". Espero que els trobis i t'agradi el pastís ;)

      Elimina
  11. Hola, cuan us referiu a cuallada, que voleu dir, la cuajada o els sobres de la llevadura de tota la vida??
    Gracies

    ResponElimina
  12. Avui ho he provat...hi he posat un polsim de formatge parmesa a la barreja de llet per destacar mes el gust de formatge...ho vaig veure en un programa, pero ells posaven una mica de formatge blau.
    Mercie per compartir la recepta

    ResponElimina
  13. Hola!
    Doncs jo el vaig fer ahir a la tarda, i avui encara no m'ha cuallat el pastís.... ha quedat amb textura com de crema catalana, que pot haver passat?

    ResponElimina