22 de febrer del 2013

Cupcakes rossos


Aquesta espècie de magdalenes són d'origen estadounidenc, i acostumen a portar una decoració a sobre a base de crema, nata, merenga, etc. En aquest cas no porten decoració... però creieu-me que no la necessiten! estan fets de xocolata blanca, cosa que els fa suaus i dolços. Ens ha sorprès força el resultat i no dubto que tornarem a fornejar-los ben aviat!


Ingredients per a 14-16 cupcakes:
100 gr de mantega
300 gr de xocolata blanca
100 gr de nous de macadàmia (les hem comprat a Mercadona)
3 ous
100 gr de sucre morè
1 cullerada de cafè d'extracte de vainilla
180 gr de farina
1 cullerada de cafè de llevadura en pols
un polsim de sal

Passos a seguir:
Col·locar càpsules de paper en una safata de cupcakes (això ens servirà perquè no s'obrin les càpsules, també poden posar-se dins de flameres metàliques o recipients similars que puguin anar al forn). Precalentar el forn a 170º.
Tot seguit cal desfer la mantega i 200 gr de xocolata en un bol al bany maria (ull que és fàcil que es cremi, no us despisteu!).
Partir a trossos irregulars la resta de xocolata (100 gr) i les nous de macadàmia i reservar. Batre els ous i el sucre fins a obtenir una mescla espessa i cremosa, afegir-hi l'extracte de vainilla i la xocolata i la mantega desfeta.
Tamisar la farina, la llevadura i la sal i incorporar-ho a l'anterior mescla. Per finalitzar, afegir-hi els trossos de xocolata i les nous.
L'últim pas és repartir la mescla dins de les càpsules (omplir-les fins a 1/3 de la seva capacitat, no més perquè sinó vessaria la massa al créixer) i fornejar durant uns 20 minuts o fins que estiguin cuites. Podeu comprovar-ho clavant un agulla o escuradents, si surt net ja estan cuites sinó deixeu-les uns minuts més al forn i torneu a comprovar.


Sens dubte és un esmorzar o berenar ideal, i sense cap tipus de complicació en la seva el·laboració, així que esperem que us animeu a fer-los i ens comenteu que us han semblat!


Ho han fet...


Anabel i Mekdes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada