22 de juny de 2013

Coca de Sant Joan

Fa un parell de setmanes que pels blogs de cuina que sovint visito he anat veient com tothom publicava la seva versió de coca de Sant Joan: amb crema i pinyons, amb fruita i sucre, decorada amb xocolata... jo ja tenia ganes de fer-ne, i aquesta tarda m'hi he ficat. M'ha costat decidir-me però al final he agafat la recepta del blog Con las zarpas en la masa per la seva senzillesa. El resultat ha estat espectacular!




Ingredients (2 coques mitjanes o 1 coca gran, del tamany de la safata del forn):

1a massa:
25 gr de llevat fresc
110 gr de farina de força
90 ml de llet

2a massa:
350 gr de farina de força
100 gr de sucre
50 ml de llet
2 ous
80 gr de mantega a temperatura ambient
la ratlladura d’una llimona
crema pastissera
pinyonss
sucre per empolvorar

Passos a seguir:

1a massa: la nit anterior barregem tots els ingredients en un bol, tapem amb paper film vigilant que aquest no toqui la massa i ho posem en un lloc fresc (pot anar a la nevera). El dia següent, una hora abans d’utilitzar, ho deixem a temperatura ambient.

2a massa: batem la mantega i el sucre. Hi afegim els ous d’un en un, la ratlladura de llimona i la llet. Quan estigiu tot ben integrat hi afegim la 1a massa i ho amassem, bé amb les mans bé amb els ganxos de la batedora eléctrica. I per finalitzar incorporem la farina i amassem bé. Deixem reposar aquesta mescla durant uns 15-20 minuts, i després l’estirem i la fiquem en una safata greixada o folrada amb paper de forn. Podeu fer una coca del tamany de la safata del forn o bé dues de més petites, que és el que jo he fet. Deixem reposar-les fins que doblin el seu volum (aproximadament 1h o 1h i mitja) tapades amb un drap humit.

I ja per acabar fiquem la crema pastissera a la mànega i decorem les coques, les empolvorem amb sucre i pinyons i les fiquem al forn preescalfat a 180º durant uns 20 minuts.




Bona revetlla!!!

Ho han fet...

Montse G.T.
 
Sara S.

15 comentaris:

  1. Amb tantes coces, també em venen ganes de fer-ne alguna!!
    bona revetlla!!

    ResponElimina
  2. Aquestes coques us han quedat amb una pinta sensacional i boníssimes.
    Bona revetlla de Sant Joan.

    ResponElimina
  3. Quin bé de Déu de coques! Sensacionals!

    ResponElimina
  4. Molt bona revetlla amb aquesta coca, eh?
    Jo crec que de gust serán com lpresència...PERFECTES!!!!!!!!!!!!

    Sou le millors!

    ResponElimina
  5. Doncs si que sembla senzila de fer i té una pinta deliciosa! petons

    ResponElimina
  6. Quina coca més bona us ha quedat!! Bona revetlla!! Petonets!

    ResponElimina
  7. Que maques t'han quedat!!! ets tota una artista!!! Felicitats!!!
    Bona revetlla!

    ResponElimina
  8. Gràcies pels vostres comentaris! Doncs si, paga la pena fer les coques a casa perquè queden ben bones i no són gens difícils! l'any que ve repeteixo segur!! Bona revetlla!

    ResponElimina
  9. Mira que ja ha passat la revetlla... però veient aquestes coques me'n tornen a venir ganes!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. T'han quedat de pastisseria, més bones!

    ResponElimina
  11. Gràcies pels vostres comentaris, molt bones van quedar! l'any vinent repeteixo ;)

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta!! Esta clar que la faré encara que no sigui per un sant joan:)
    A més he trobat unes fruites confitades al mercadona que están molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar que si, fora del dia marcat també s'hauria de menjar, perquè està tremenda!! un petó!

      Elimina
  13. Que rica por favor...nunca la había hecho hasta éste verano, una pasada la hice tres veces en la misma semana....jejeje

    Te ha quedado con una pinta maravillosa...con que gustto me tomaba yo ahora un trocito...

    Un saludo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tres veces en una semana?! pues si que te ha gustado!! gracias por el comentario!

      Elimina