10 de setembre de 2014

Tatin de poma {França}

El passat mes d'agost vam fer vacances dels reptes, però ha arribat el setembre i ens tornem a ficar les piles. Com cada dia 10 toca publicar recepta de #reposterasporeuropa, el destí escollit aquest cop és França i tant bon punt ho vaig saber vaig tenir clar què cuinar.

Els passats mesos d'abril, maig i juny a la biblioteca vam fer una 2a edició del grup de lectura que coordino, i aquest cop va ser Cuinant entre llibres: novel·les ambientades a París i la cuina francesa. A la primera trobada la meva companya Anabel, amb qui coordino el grup, va portar una tatin de poma i la vaig trobar tan bona que des de llavors que la tenia pendent.




Ha arribat doncs el moment de mostrar-la!

Ingredients (per a un motlle o paella de 24 cm):
1'5 kg de poma golden
70 gr de mantega
180 gr de sucre
1 base de pasta brisa

Passos a seguir:
En una olla o paella que pugui anar al forn hi fiquem la mantega i el sucre i a foc lent anem remenant fins que s'escalfin bé i s'uneixen en un caramel líquid.




Pelem les pomes, les tallem a quarts i les fiquem a la paella amb la part exterior cap a dalt, a foc mig-baix durant uns 35 minuts, per tal que es caramelitzin.




A la meitat de la cocció les girem i ja les tindrem preparades per tal que ens quedi la part bonica a la vista després de girar-la.




Tapem les pomes amb la base de pasta brisa i l'excedent el dobleguem cap a fora per tal d'amagar-lo.




Fiquem el pastís al forn preescalfat a 190º i fornegem durant 25-30 minuts, fins que la pasta brisa es comenci a daurar.




La deixem refredar uns 5 minuts i ja la podem girar.




És molt bona tèbia, però nosaltres la vam menjar passades unes hores i la veritat és que la vam trobar deliciosa, tot i que l'aspecte pugui no ser d'allò més llamatiu.

Ja van dos receptes fetes amb #fruitadelleida de temporada, així sembla que no hi ha tants remordiments al menjar-los, no??

Que passeu una bona Diada, jo torno a fer una setmaneta de vacances tot i que tinc alguna entrada programada, així que ens llegim a la tornada!

26 comentaris:

  1. Molt maca i bona aquesta tatin, de les meves preferides, sens dubte!!

    Un petonet!

    ResponElimina
  2. Ostres, mira que no soc jo molt de fruites al forn, però és que aquest tatin fa un pinta més que bona Eva!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Boníssima, Eva!! M'encanta, la tatin. Sobretot, la de pera, salvant la de poma que també és boníssima! Ja he vist que tens una nova joguina a la cuina, oi? ;-) Petons!

    ResponElimina
  4. Buah, qué buena es esta tarta y sobre todo qué facil es, jajaja, tu eres de las mías y me encanta!!
    Un beso grande preciosa y de paso aprovecho para darte las gracias por tus palabras del otro día en mi blog!

    ResponElimina
  5. No he fet mai una tatin, amb el que m'agrada, tinc moltes ganes de fer-la, a veure si em poso... Una abraçada maca1

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  6. La de poma es la més clàsica, pero qualsevol es resisteix a un bon troç.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Mmmm....què bona ha de ser!! No he preparat mai una tarta Tatin!! Hauré d'espavilar-me........
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  8. Avui has publicat un POSTRE que es un dels meus preferits; que delicios i que be t'ha quedat.
    GRACIES MACA BONA DIADA I BONES VACANCES, que las disfrutis i vinguis amb novas ideas per aquesta cuina tan interesant que sempre ens deixes.
    MOLT PETONS :)))

    ResponElimina
  9. m'encanta aquests postres, i si són tebis acompanyats amb gelat encara més!!! bona diada i disfruta del kitkat!! petons

    ResponElimina
  10. Tot un clàssic sensacional!
    Que passis unes bones vacances!

    ResponElimina
  11. Quina tarta mes bonica i me bona t´ha quedat. Bonísima!!! Besos

    ResponElimina
  12. Te ha quedado precioso el tatin!! Dan ganas de pegarle un bocado a la pantalla
    Un beso guapa

    ResponElimina
  13. Que bó Eva i més encara amb fruita de la bona i de la terra

    ResponElimina
  14. Que tatin tan bonita, te ha quedado perfecta, y seguro que deliciosa!

    Besotes!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  15. que ricooo menuda pinta se ve de comersela entera... gracias
    Carolina
    http://carriscupcakes.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  16. Un bocado delicioso, me encanta, tiene una pinta estupenda, ideal para disfrutar durante el fin de semana!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  17. Nunca me he atrevido con una tatin,tendré que hacer la tuya :)

    ResponElimina
  18. De mis tartas preferidas que no me he atrevido a hacer porque la que tomaba en un restaurante de Barna me chiflaba y como que no voy a encontrar otra igual, jeje, una que es rara! ;)
    Te quedo de autentico lujo!!!!
    Petonets :)

    ResponElimina
  19. Uf! Té una pinta increible!
    Era la meva altra opció i encara no l'he probat mai a fer... Així que em guardo la recepta!

    Un petonet,
    Begoña

    ResponElimina
  20. Es de las tartas que mas me gustan, sana y deliciosa, esta tuya tiene toda la pinta de ser una verdadera ricura. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  21. Jo crec que entre totes les postres de poma, aquesta és la meva preferida, es tant simple y dona un resultat tant bo! Us ha quedat genial. Jo mai l'he fet a casa, però està clar que m'haig d'animar!
    Petons^^

    ResponElimina
  22. Nunca había visto prepararla en sartén ¡me ha llamado mucho la atención!

    Gracias por esta receta.

    ¡Besos mil desde http://losdulcessecretosdecuca.blogspot.com.es/!

    ResponElimina
  23. Així m'agrada, promocionant la fruita de la nostra terra :D jajajaja si no ens valorem y promovem nosaltres, qui ho fará? :D
    Com li he comentat a la companya que també ha preparat la tarta tatin, no sóc gaire fan de la poma... pero fa una pinta irresistible!
    Ainhoa Máximo Solís - Cookcakes de Ainhoa

    ResponElimina
  24. És un dels millors pastissos "del món mundial"!! El tinc com un dels meus preferits (de fet, els pastissos de poma són sempre infal·libles, no?).
    Petons!

    ResponElimina
  25. ¡Hola!
    Soy una compi del reto y vengo un pelín tarde...
    Me ha encantado tu receta :)

    ResponElimina