13 de març de 2015

Pastís de iogurt grec i llima

Aquest pastís el vaig fer per l'aniversari del Joan, fa gairebé dos mesos ja... a ell li agraden molts els postres amb sabors cítrics o tipus mousse, així que vaig decantar-me per aquest que a més queda molt vistós. És més fàcil del que sembla, us asseguro que a mi les manualitats no se'm donen gaire bé i que la meva paciència tampoc és la bomba, i prou que me'n vaig sortir ;)

Només tinc un però... la base no ens va acabar de convèncer, està feta amb arròs inflat i xocolata, però no va quedar cruixent com a mi m'agrada. Així que us ficaré la meva proposta de base que crec que pot anar-hi molt millor.




Som-hi!

Ingredients (10 racions):

Per la base:
base cruixent de galetes i xocolata

Per al farciment:
600 gr de iogurt grec
la pell ratllada de 4 llimes
60 gr de suc de llima
50 gr de sucre llustre
8 fulles de gelatina

Per decorar:
70 xocolata negra
1 llima
2 fulles de gelatina

Passos a seguir:
Preparem la base seguint les indicacions de la recepta del pastís de formatge i xocolata.

Per fer el farciment barregem el iogurt, el sucre (aquest pastís no és massa dolç, així que si sou golafres podeu augmentar el sucre), el suc i la ratlladura de les llimes. En un bol amb aigua freda hidratem les fulles de gelatina fins que s'estovin. Un cop toves les agafem i sense escórrer les fiquem en un vas i les escalfem uns segons al microones perquè es desfacin del tot.
Aboquem una mica de la crema de iogurt sobre la gelatina, removem bé i afegim aquesta mescla a la de iogurt, integrant-la totalment. Un cop integrada l'aboquem a sobre de la base que teníem reservada i tornem a ficar el motlle a la nevera durant almenys 2 hores, perquè qualli bé.

Passades les 2 hores o més, desemmotllem el pastís i preparem la decoració, la part més delicada però més vistosa. Tallem una tira de paper de forn igual de llarga que el perímetre del pastís i una mica més ampla que l'alçada d'aquest.

Desfem la xocolata i la posem en una màniga pastissera amb una broquet fi. Dibuixem gargots a sobre de la tira de paper de forn i un cop fets agafem la tira i l'enganxem per la part de la xocolata a tot el perímetre del pastís. El deixem uns minuts a la nevera perquè s'endureixi i ja podem retirar el paper amb cura.

Finalment fiquem a hidratar amb aigua freda les dues fulles de gelatina i com abans, les passem uns segons pel microones perquè es desfacin del tot. Tallem la llima a rodanxes, les pintem amb la gelatina i les fiquem a sobre del pastís com a decoració. Aquest bany amb gelatina ens garantirà que no perdin color ni brillantor.

Què us ha semblat? més fàcil del que semblava, oi?

Recepta extreta de: Maria Lunarillos

18 comentaris:

  1. Carai! Sembla un pastís de professional, però és cert que sembla ben senzill de preparar... ara, has tingut molta traça! Boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  2. Quin goig...en Joan, com diuen les peques de casa, segur que va "flipar"!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Queda espectacular i molt més elegant que molts pastissos que es poden comprar. A més tens raó una mica de paciència però si es pot fer!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Carai quin senyor pastís!!!! T'ha quedat espectacular i segur que boníssim! Me'l guardo per si algun dia m'hi atreveixo ;)

    ResponElimina
  5. OOohhhh!!!!! Quina passada de decoració! Ets una artista! Això és.....high level!!!
    Petons i bon cap de setmana, Eva!!!
    Olga

    ResponElimina
  6. A mi també son els pastissos que més m'agraden els de mousse i cítrics.
    Ja em menjaría un bon tall.
    Tenía ganes de fer una base amb arròs inflat, peró ara m'has tret l'idea.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Preciosa y rica, tiene una pinta divina, me ha gustado mucho . Mil besicos mi Reina

    ResponElimina
  8. T'ha quedat molt ben presentat Eva! i segur que està bonsíssim, però a mi em sabria greu tocar-lo amb lo maco que és....
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  9. Tiene que saber a gloria y te ha quedado preciosa. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  10. El pastís m'encanta, pero la decoració de xocolata és genial!!
    petons

    ResponElimina
  11. té mooolt bona pinta! m'agrada molt el cítric als pastissos i aquest amb el iogurt grec li deu anar de meravella! apuntat! petons

    ResponElimina
  12. Que bo ha de ser!! t'ha quedat un enreixat molt xulo!!!

    ResponElimina
  13. Molt espectacular! La mousse de cítric ha de ser deliciosa! Si no fos de xocolata, amb quins altres ingredients faries la base? Una abraçada!

    ResponElimina
  14. Quina delicia de pastís. Un combinaciò d´ingredients espectacular. Segur que es un plaer per al paladar. Besades

    ResponElimina
  15. ¡Me encanta esta tarta! La preparé el verano pasado, haciendo algún cambio (como las limas por limones porque menudo precio tenían las limas) y fue un auténtico triunfo. ¡Te ha quedado fabulosa!

    ¡Besos mil!
    http://losdulcessecretosdecuca.blogspot.com.es

    ResponElimina
  16. Eva, quin pastís més bo!!! és genial! iogurt, llima, xocolata i no molt dolç..uuuhhhmmmm...
    Una abraçada!

    ResponElimina
  17. Eva pero que bonita te ha quedado!! Los sabores muy originales!! Muy rica!!! ♡
    Besossss

    ResponElimina