3 de maig del 2015

Macarrons amb soja texturitzada

Aquesta setmana hem provat per primer cop la soja texturitzada, i això que feia dies que la teníem al rebost... ara ja l'hem passat a primera línia perquè ens ha sorprès gratament i anirem provant noves formes d'introduir-la a les nostres receptes.




La soja texturitzada és un concentrat de proteïna que s'obté de la soja i que per la seva consistència pot imitar fàcilment la carn. Avui l'hem provat amb uns macarrons clàssics, però substituint la carn per aquesta proteïna d'origen vegetal. El resultat és sorprenentment similar!

Ingredients (4-6 racions):
500 gr de macarrons integrals
60 gr de soja texturitzada (herboristeries i botigues de dietètica)
1 ceba grossa
800 gr de tomàquet natural triturat
1 bossa de formatge ratllat per a fondre
sal, pebre i oli d'oliva

Passos a seguir:
Comencem ficant la soja en remull en abundant aigua, durant uns 15 minuts.
Tallem la ceba a trossos petits i la fiquem en una paella amb oli a sofregir a foc mig durant uns 10 minuts. Escorrem bé la soja i l'afegim a la ceba, coent-la durant 3 o 4 minuts fins que agafi una mica de color daurat. Afegim el tomàquet, sal i pebre i deixem reduir la salsa durant uns 20 minuts.

En una olla gran bullim la pasta seguint les indicacions del fabricant. L'escorrem bé i la barregem amb el sofregit que ja tenim fet. Repartim la mescla a una safata apta per al forn i cobrim amb el formatge ratllat. Ja només queda gratinar-los fins que agafin un color torrat i a gaudir-los!




Jo ja tinc prepara la carmanyola que se m'acaben les vacances i toca tornar a dinar a la feina... almenys ho faré amb un plat dels bons!


17 comentaris:

  1. Quina bona pinta tenen aquets macarrones,.
    Probarè la soja texturitzada.

    ResponElimina
  2. Molt bons!!!
    A nosaltres ens agrada molt la soja i la fem servir sovint: és molt versàtil, ja veuràs! :)
    Petons

    ResponElimina
  3. Ben curiós! No l'havia sentit mai la soja texturitzada i em pica la curiositat ;) ja la buscaré i provaré aquest plat que fa molt bona pinta i sempre va bé trobar alternatives a la proteïna animal. Ptons!!

    ResponElimina
  4. Amb un plat així al tupper, l'hora deks àpats és una festa!
    Quina manera més original de cuinar la soja texturitzada... encara no li he agafat el punt però pots estar segura que la probaré d'aquesta manera ... em sembla perfecta per amagar-la a la nena!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  5. Qué buen plato de pasta...delicioso!1 Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  6. Avui he après una cosa més gràcies a tu!!! Gràcies per fer-me descobrir la soja texturitzada......
    Petonets, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  7. A mi la carn no hem diu res, per això estic avesada a fer-ne de macarrons amb soja texturisada. A mi m'agrada molt però a la meva familia no els hi fa molta gràcia. Be, a lo que anaba, t'ha quedat un plat fantàstic. Perfecte per a diari. Muaks

    ResponElimina
  8. No conec la soja texturitzada pero segur que aquest macarrons estan molt bons, ja la buscare oer provar. Bona setmana :)

    ResponElimina
  9. Se ven deliciosos, tendré que probar la soja texturizada, un plato muy completo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  10. Fan de los macarrones y aunque no he probado la nunca soja texturizada, estoy seguro que me gustaran.
    Bss

    ResponElimina
  11. Quines coses s'aprenen, primer cop que sento a parlar de la soja texturitzada... i sona molt bé!
    Prenc nota, que aquests macarrons segur que estan ben bons!

    Petons!

    ResponElimina
  12. Que buena pinta, las tengo que probar! Bonito blog guapa, te espero por el mio aver si te parece que nos sigamos por Gfc? Saludos

    ResponElimina
  13. Justament aquesta setmana he menjat mandonguilles de soja texturitzada... i la veritat que son molt bones. He vist també que tenien com si fos carn picada, la provaré i faré aquests macarrons.
    petons

    ResponElimina
  14. L'altre dia vaig trobar a la botiga bio del costat de casa la soja texturitzada....i m'hi vaig fixar perquè havia vist la teva recepta....l'haurem de provar! Petons!

    ResponElimina
  15. Quina marca de soja fas servir? He sentit a dir que varia molt el gust de soja d'una marca a una altra? Quina diferència hi ha entre una soja normal i la texturitzada? Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna! la marca que compro és Bibe-diet i és "Textratein proteina de soja". La soja normal seria "llegum" que s'obté de la planta i a partir d'aquest fan tempeh, tofu, farina, llet, oli... i la soja texturitzada, segons Veritas, és un concentrat de proteïna que s'obté a partir de la soja. S'extreu l'oli i la pell de la soja i se sotmet a una sèrie de processos (alta temperatura, pressió, texturització). Si la proves ja em diràs, a nosaltres ens va agradar molt! un petó!

      Elimina
    2. Tinc un Veritas vora de la feina, i li faré una ullada! Moltes gràcies per la informació!

      Elimina