1 de juny del 2015

La Cerdanya Tour 2015 {trobada de bloggers}

Aquest passat dissabte vaig assistir a la trobada de bloggers gastrònomics organitzada per la Montse de La Cuina de la Mussola a La Cerdanya, i quin dia més genial vam passar!

La trobada va ser a Martinet, i vam visitar diferents localitzacions per la comarca de El Baridà. A les 10h ens vam reunir, retrobar i conèixer al Bar Rosaleda de Martinet, on vam esmorzar uns cafès i unes coques boníssimes gentilesa del Forn d'en Jordi. Aquest forn també ens va obsequiar amb un pa de nous que va ser la delícia del sopar de molts nosaltres ;).




Durant tot el dia vam comptar amb un guia de luxe, en Carles, de Cuina Pirinenca de Cerdanya, que ens va encaminar cap a l'obrador Làgrimus Baridà, just creuant el riu. En Michel ens va transmetre la seva passió al voltant de la seva feina. A Làgrimus hi elabora productes (xarop, cervesa, vinagrre balsàmic...) fets a partir del suc que extreu de les pinyes d'avet macerades amb sucre. Vam fer uns tastos i ens va regalar una cervesa i un vinagre balsàmic que ja us puc confirmar que dóna un toc especial a les amanides, ben aviat ho veureu.




Tot seguit vam acostar-nos a la Pastisseria Vilarrubla, un establiment on després de tres generacions continuen elaborant productes de qualitat seguint la tradició. Vam provar una xocolata amb fruits secs per llepar-se els dits i ens vam endur de regal una bosseta amb pastes seques que van acompanyar el cafè del dia següent.




Uns metres més enllà vam entrar a embotits Turet, on s'elabora de manera tradicional una gran varietat d'embotits típics de La Cerdanya. Com no, vam provar-ne un parell acompanyats d'un gotet de vi dolç, entre xerrameca i rialles.




I aquí s'acabava la visita a Martinet per dirigir-nos amb autocar, gentilesa del Consell Comarcal de La Cerdanya, cap al Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, una parada obligatòria per a conèixer una part de la nostra història. L'Asun ens va donar la benvinguda i el Sergi va ser el nostre guia durant el recorregut per l'interior d'un dels búnquers, equipats amb casc i llum com autèntics aventurers, guaiteu quina fila la Mònica i jo ;)




La última parada abans de dinar va ser a Ecopyrene, una explotació agrària ecològica on crien vedells per comercialitzar la seva carn. Està situat  als peus de la Serra del Cadí, amb unes vistes que fan venir ganes de quedar-s'hi... Vam veure un audiovisual molt interessant i vam provar les seves hamburgueses ecològiques, que estaven delicioses. Per acompanyar també hi havia panets del Forn d'en Jordi, embotits i formatges de can Turet i cervesa artesana de Làgrimus. Com veieu, vam ficar-nos les botes! També hi havia programada una volta amb bicicleta elèctrica gentilesa de Berta Pirineus, per falta de temps només vam fer una petita prova, però ens vam quedar amb ganes de tornar-hi per repetir. 






Abans de marxar, però, altre cop més regalets! Mantega, mató i formatge fresc del Cadí i una bossa plena d'informació turística de La Cerdanya, que m'anirà genial perquè ja tinc en ment de tornar-hi. 

I continuem la ruta fins a la última parada, la Fonda Domingo de Lles de Cerdanya, on ens esperava un dinar d'allò més sorprenent, deliciós i variat. Ens vam quedar gratament sorpresos amb un menú degustació. 

Vam començar amb un aperitiu de xips de verdures, bombó de trinxat, bombó de foie i blat de moro, coca amb truita de riu marinada i tzatziki, albergínia i bacallà amb melmelada de tomàquet i peus de porc amb allioli de pera.

Els plats principals van ser ravioli de marisc amb salsa de múrgoles i espàrrecs, bacallà amb pèsols, escuma de safrà, tomàquet i pil-pil i melós de xai amb peres al vi, cremós de patata i farigola llimonera.

Vam rematar amb un assortit de fruita i herbes i una mousse de vainilla, iogurt, gerds i llima. Tot això servit de forma ràpida i professional. Així que ja sabeu, si esteu per la zona no deixeu l'oportunitat de dinar-hi!




I després de rialles, confidències i una molt bona estona... tocava acomiadar-se, fotografia de grup i altre cop a l'autocar per tornar a Martinet.




I encara ens esperava un parell de sorpreses més. La Glòria de No tot són postres... a la cuina ens va obsequiar amb detall de Reus: una ampolleta de vermut Miró i uns blaiets, i l'Elena amb un llibre. Moltes gràcies a les dues!




Aquí tots els regals, quin goig, oi?




Només em queda agrair la Montse per organitzar un dia tan perfecte, els col·laboradors per la seva disponibilitat i obsequis i la resta de bloggers pel seu entusiasme i companyonia! Ens veiem a la propera, sembla que serà a Sitges!

18 comentaris:

  1. Vaja día mes esplendit vareu passar. Aquestes quedades s´haurien de fer mes sovint. Un luxe de día! Besades

    ResponElimina
  2. Només una gran lectora pots fer una ressenya tant fantàstica de la trobada! Encantada d' haver-te conegut. De part meva i de l'Elena.

    ResponElimina
  3. Qué quedada más chula, seguro que lo habéis pasado genial! un beso

    ResponElimina
  4. Segur que gana no veu passar amb tan de menjar i tan bo, Una excursió molt profitosa i sempre aprenten en bona companyía.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Quin dia més genial! A més de gaudir de gent encantadora, segur que vau aprendre moltes coses i menjar moooooolt bé!
    Quina enveja, quina enveja :o)
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  6. quina trobada més maca vau fer! no vaig poder venir per temes familiars! a veure si a la propera coincidim!

    ResponElimina
  7. Que bé que vam estar, veritat??? És que Ça Cerdanya és un paradís...i si ens fan de guies persones com la MontseMussola i el Carles ja podem dir que gairebé vam tocar el cel
    Fins la propera!!!
    Si puges per LaCerdanya avisa...si sóc per allí dalt podem veure'ns una estoneta.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  8. Gran crònica! Va ser un dia genial! Esperem repetir aviat i gaudir de la teva companyia!!! ARa ja et poso veu, un gran pas! Petonarros!

    ResponElimina
  9. Quina trobada tan xula!!! M'encanten aquestes experiències a on la temàtica gira a l'entorn de la gastronomia ;)!! M'has fet venir ganes de fer ruta per la Cerdanya!!

    ResponElimina
  10. Una gran trobada sin lugar a dudas y ademas en una zona maravillosa, que me encanta visitar siempre.Me hubiera gustado acudir pero me ha sido imposible.
    Una gran crónica
    Bss

    ResponElimina
  11. Una crònica fantàstica, Eva! Quines ganes de tornar-hi! Un petonarro!

    ResponElimina
  12. Nenes quina enveja que em feu!!!!! A veure si un dia m'ho puc arreglar per agafar un avió i trobar-me amb vosaltres!!! Que bé que us ho vau passa!! Genial aquestes trobades!!
    Petons guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ohhh ens encantaria que vinguessis!! en principi de cara a l'octubre tindrem trobada a Sitges, seria ideal! Un petó!

      Elimina
  13. Crònica perfecte d'un dia genial!!.. . Ens veiem a Sitges? Visca!!!

    ResponElimina
  14. Crònica perfecte d'un dia genial!!.. . Ens veiem a Sitges? Visca!!!

    ResponElimina
  15. Crònica perfecte d'un dia genial!!.. . Ens veiem a Sitges? Visca!!!

    ResponElimina
  16. Si! va ser molt bon dia, oi? Jo vaig estar encantada!
    Marta

    ResponElimina