16 de maig del 2016

Magdalenes de farina d'arròs i garrofa

Fa unes setmanes l'Anna de Retalls de cuina va publicar una recepta d'unes magdalenes amb farina de garrofa i em va picar la curiositat quan vaig llegir que l'utilitzava com a placebo de la xocolata, aconseguint unes mossegades més saludables.






El més difícil d'aquesta recepta és aconseguir-ne la farina, però un cop localitzada no em va costar res d'engegar el forn i fer-les. El resultat són unes magdalenes molt esponjoses, amb gust que si que recorda el cacau (!!) i a més són aptes per celíacs, ideals oi?

Ingredients (12 magdalenes):
130 gr. de farina d'arròs
40 gr. de farina de garrofa
30 grams de Maizena 
15 gr de llevat químic
110 gr. de sucre blanc
3 ous
la ratlladura d'una taronja
25 gr. de suc de taronja
50 gr. d'oli de girasol
un polsim de sal

Passos a seguir:
Per tal de potenciar l'aroma de taronja barregem amb les mans el sucre amb la ratlladura. Hi afegim els 3 ous i mesclem amb una batedora fins que la mescla dobli el volum. Hi afegim el suc de taronja i l'oli de girasol, i tornem a mesclar. Per acabar afegim els ingredients secs: la farina d'arròs, la Maizena, la farina de garrofa, el llevat i la sal. Integrem tots els ingredients i un cop fet deixem la massa a la nevera durant 1 hora.

Encenem el forn, dalt i baix, a 250 grams. Mentre s'escalfa repartim 12 càpsules de paper als forats del motlle de fer magdalenes i les omplim amb la massa, fins a unes 3/4 parts de la seva capacitat. Quan el forn estigui calent fiquem el motlle dins i baixem la temperatura a 220º. Coem durant 10 minuts o fins que quan clavem una agulla aquesta surti neta. Les deixem refredar i ja tenim esmorzar i berenar per uns dies!

Gràcies Anna, pel descobriment d'aquesta farina i per tantes altres receptes boníssimes!!

Recepta extreta de: Retalls de cuina

15 comentaris:

  1. Jo també vaig llegir la recepta Eva i em van deixar ben encuriosida però és el que tu dius: trobar la farina! La d'arròs no és cap problema però la de garrofa... hauré de mirar si la trobo la setmana vinent a Girona perquè aquí és molt difícil i desprès de veure les teves: no puc trigar a provar-les!!! :)
    Petons guapa

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies a tu per provar-la a casa! T'han sortit genials! Ja em diràs si sents l'efecte "placebo", ha,ha!! Un petonarro!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies a tu per provar-la a casa! T'han sortit genials! Ja em diràs si sents l'efecte "placebo", ha,ha!! Un petonarro!

    ResponElimina
  4. Quin bon aspecte! Noies això s´ha d'explicar, eh? l´efecte placebo vull dir..jejeje...

    ResponElimina
  5. Tenen molt bona pinta he de dir aquestes magdalenes! A Girona van probar força coses amb aquesta farina i té un sabor deliciòs tot i que la polyanna diu que no es cacau!
    Petons i bona setmana
    palmira

    ResponElimina
  6. mmm quina pinta! jo la farina de garrofa l'he fet servir per a fer pastissos tipus coc com a subtitut de la xocolata però mai havia provat per magdalenes haure d'intentar-ho. una abraçada

    ResponElimina
  7. Tinc un paquet de farina d'arròs del Molí de Rafelet que em penso que ja sé com el transformaré!!! T'han quedat molt maques! I han de ser molt bones...
    Petonets, Eva!
    Olga

    ResponElimina

  8. Eva; Unes magdalenes que són per celíacs i a més a més "placebo xocolata"... aixó s'ha de provar.
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  9. Mi querida amiga, nunca he usado esta harina, pero siempre he oido hablar de ella, estas magdalenas te han quedado divinas, asi que seguro que es buena harina para todo. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  10. N´he probat qualque vegada de farina de garrofa i m´agrada molt. M´encanten aquestes receptes tan integrals i saludables. Tenen una pinta bonísima!! Muaks

    ResponElimina
  11. Te han quedado estupendas, nunca he probado esta harina, seguro que quedan bien ricas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  12. Ohhh, t'han quedat de luxe!! El que no he utilitzat jo mai és la farina d'arròs...
    Clara

    ResponElimina
  13. Alguna vegada havia llegit això de què era similar a la xocolata en quan a repostería, just mirava un blog que feia cookies amb aquesta farina i penso que l'hauria de provar, que encara no m'imagino quin gust i quin resultat pot donar... Això sí, molt bona pinta Eva!!

    ResponElimina
  14. Doncs t'han quedat fantàstiques!!! ara tenim gran ventall de farines, som afortunats! petons

    ResponElimina
  15. Semblen ben bé de xoco, i si, a més, el gust hi té retirada...ja no es pot demanar més!!! Petonarros!

    ResponElimina