27 de desembre del 2016

Pollastre amb puré al safrà

Avui us porto un plat força complet i a la vegada saludable. La carn està cuinada a la planxa i el puré no porta cap tipus de mantega ni margarina, però si uns brins de safrà que li donen un gust excel·lent.

Un plat per a qualsevol dia de la setmana o també per una celebració. Si fiqueu d'entrant l'amanida de salmó, nous i alvocat us queda un menú perfecte per convidar uns amics a sopar, no trobeu?

Només us faltarà un bon vi per acabar d'arrodonir la nit, la meva proposta és el nou vi Lo Indibil de les bodegues Clos Pons juntament amb els supermercats lleidatans Plusfresc, una proposta molt de la meva terra que espero que us animeu a provar.






Ingredients (4 persones):
550 gr de patates farinoses
1 gra d'all
1 c/p de brins de safrà
1200 ml de caldo de pollastre
4 pits de pollastre
2 c/s d'oli d'oliva
1 cullerada de suc de llimona
1 cullerada de farigola fresca picada
80 ml de llet semi descremada
sal i pebre
farigola fresca per decorar (opcional)

c/p = cullera de postre
c/s = cullera sopera

Passos a seguir:
Posem les patates pelades, netes i trossejades en un cassó, juntament amb l'all pelat, el safrà i el caldo i ho bullim durant uns 20 minuts o fins que estiguin toves.

Mentrestant pintem els pits de pollastre amb 1 c/s d'oli d'oliva i el suc de llimona. L'empolvorem amb la farigola i el coem a la planxa a foc mig-alt durant uns 5 minuts per cada costat o fins que estigui cuit al nostre gust.

Per acabar de fer el puré escorrem les patates i les tornem a ficar al cassó. Hi afegim l'altra cullerada d'oli d'oliva i la llet, ho salpebrem al gust i triturem fins a aconseguir una textura homogènia.

Repartim el puré en quatre plats, col·loquem a sobre de cadascun un pit de pollastre i ho adornem amb una rama de farigola abans de servir.


4 comentaris:

  1. Mmmmmm....m'encanta aquesta recepta! Desitjo que hagis passat un bon Nadal! Ara....a per Cap d'Any!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Hi tant amb la recepta de l'altre dia fan un menú excel·lent! Per sopar ideal. M'agrada la idea d'afegir safrà al puré de patates! Una abraçada

    ResponElimina
  3. El puré de patata m'encanta, i aquest plat es veu saborós però lleuger, ideal per aquests dies després dels empatxos de les festes. Me l'apunto. Molt bon inici d'any, Eva! Petons.

    ResponElimina
  4. Quin plat més deliciós! Segur que el puré amb el toc del safrà ha d'estar boníssim! I com has muntat el plat...fa que,tot plegat, t'hagi quedat un plat ben elegant i festiu! Un petonet!!

    ResponElimina