27 de febrer del 2017

Pastís de formatge amb xocolata

Fa més de dos mesos que no publicava cap recepta de pastís de formatge, que sabeu que ens encanten, així que avui he recuperat aquesta recepta que vaig fer fa temps i que està d'escàndol. És una variant de la tradicional chessecake típica de Nova York.

No és una proposta lleugera, però us asseguro que val la pena fer-la, així que aprofiteu si heu de dur les postres o sou colla a taula perquè així podreu repartir la temptació ;)






Ingredients (12 racions):

Per la base:
150 gr de galetes Oreo
mantega per greixar el motlle

Per la capa de xocolata:
110 gr de mató
210 gr de formatge d'untar
170 gr de nata líquida (mínim 30% matèria grassa)
70 gr de sucre
2 ous (rovells i clares per separat)
35 gr de cacau pur en pols (sense sucre)
1 sobre de sucre de vainilla
1 polsim de sal

Per la capa de formatge:
100 gr de firnatge d'untar
65 gr de nata líquida (mínim 30% matèria grassa)
1 c/p de suc de llimona
30 gr de sucre
1 c/p de farina
1 sobre de sucre de vainilla
1 ou (rovell i clara per separat)
1 polsim de sal

c/p = cullerada de postres

Passos a seguir:
Comencem amb la base, per fer-la triturem les galetes i les col·loquem al fons d'un motlle desmuntable de 22 cm de diàmetre, greixat amb una mica de mantega. Les premem bé amb una cullera o amb el cul d'un got perquè quedi una base ben compactada. La reservem a la nevera.

Per fer la capa de xocolata batem les clares a punt de neu amb el polsim de sal. Quan estiguin llestes hi afegim 50 gr de sucre i batem 30 segons més. Reservem. En un altre recipient mesclem el mató amb el formatge d'untar, la nata, el sucre i el sucre de vainilla. Afegim els rovells, d'un en un, i el cacau, i mesclem bé. Finalment afegim les clares a aquesta mescla, i les integrem amb una espàtula de forma suau fent moviments envoltants. Reservem.

Per fer la capa de formatge seguim el mateix procediment. Batem la clara a punt de neu amb el polsim de sal, afegim el sucre i reservem. En un altre bol mesclem el formatge, la nata, el suc de llimona, el sucre de vainilla, la farina i finalment el rovell d'ou. Acabem integrant la clara amb moviments envoltants.

Preescalfem el forn a 225º amb calor dalt i baix.

Traiem el motlle de la nevera i hi aboquem la meitat de la mescla de xocolata, repartim per sobre tota la mescla de la capa de formatge i acabem cobrint amb l'altra meitat de mescla de xocolata. Igualem la superfície i fiquem el motlle al forn durant 15 minuts. Sense obrir-lo abaixem la temperatura a 125º i continuem fornejant durant uns 60 minuts més. Per comprovar que el pastís està ben cuit cal que tingui els costats ben cuits i la part central sense quallar del tot.

Deixem refredar a temperatura ambient i reservem unes hores a la nevera, millor d'un dia per l'altre, perquè així agafarà textura.

** Recepta extreta de: Grossman, Marc. Un dulce en Nueva York. Editorial Lunwerg, 2012.

11 comentaris:

  1. Mho crec que estigui d´escàndol! FA una fila impressionant i ja babejo.

    ResponElimina
  2. De tant en tant va bé no comptar caloríes. Un pastís com aquest s'ho val.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Ostraaaaaasssss! Quina passada de pastís! M'encanta! Que bo! Ets la reina dels pastissos de formatge!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. I que bons els pastissos de formatge!! Escolta, Pq l'hem de compartir si el cacau no porta sucre?? 😂😂😘😘

    ResponElimina
  5. escàndol no, lo següent!! Però si som una bona colla pot ser una aportació genial, oi?!
    Quina pinta, m'està entrant gana mirant-lo!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  6. Jo també tinc el llibre i és fantàstic!!Contundent ho és però està per llepar-se'n els dits!! Un petonet!

    ResponElimina
  7. Ohh té una pinta espectacular! quina gana que fa agafar. Una abraçada

    ResponElimina

  8. Eva; no sé per que em sembla, que ets una "formaxoadicte" pot ser ho has dit alguna vegada, veritat? Ah..¡ i quin "escàndol" de xocolata, brutal¡¡
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  9. No sé si podría esperar al día siguiente, niña, una tarta de queso con esa pinta y todo lo que lleva debe estar irresistible y yo tengo muy poca paciencia, jajaja. Me encanta!!
    Un besazo

    ResponElimina
  10. Boníssim! Jo no sé si ho compartiria gaire, eh! je je
    El formatge i la xocolata es complementen molt molt molt bé.
    Petons!

    ResponElimina