11 de març del 2017

Coca de calçots

És temps de calçotades, nosaltres ja n'hem fet tres aquesta temporada, i a partir d'ara procuraré que sobrin alguns calçots cuits per poder fer aquesta coca que ens ha encantat.






És una recepta d'aprofitament total, l'hem feta amb massa de pizza que teníem congelada i amb salsa i calçots cuits sobrers. Així que ja sabeu, reserveu-ne uns quants per poder tenir un aperitiu o sopar de luxe a mitja setmana.

Ingredients (4 coques individuals):

Per la massa:
300 gr de farina de força + una mica més per enfarinar
1 culleradeta de llevat sec (de panaderia)
1 i 1/2 culleradetes de sal
175 ml d'aigua tèbia
1 cullerada sopera d'oli d'oliva + una mica més per greixar

Pel farciment:
8 cullerades soperes de salsa de calçots
16 calçots cuits a la flama

Comencem fent la base de la coca. Tamisem la farina en un bol i hi afegim el llevat i la sal. Fem un forat al centre i hi fiquem l'aigua i l'oli. Amb una cullera anem mesclant fins a formar una pasta enganxosa. Enfarinem el mostrador i les mans i amassem la mescla anterior uns 5-7 minuts, fins que quedi suau i elàstica. Donem a la massa forma de bola, la fiquem en un bol lleugerament greixat amb oli, la tapem i la deixem reposar fins que dobli el volum, aproximadament 45-60 minuts. Un cop la massa hagi crescut l'amassem suaument durant 1 minut i la dividim en quatre boles que estirem amb l'ajuda d'un corró per formar les 4 coques.

Escalfem el forn a 200 °C, mentre muntem les coques. Repartim dues cullerades de salsa de calçots per sobre de cada coca i 4 calçots pelats i partits per la meitat. Fornegem durant uns 15-20 minuts, fins que estiguin ben cruixents.

9 comentaris:

  1. Mmmm doncs quina pinta més deliciosa! Jo avui tinc calçotada i ara tinc ganes que sobrin calçots per veure si puc fer la coca! Una abraçada

    ResponElimina
  2. Me la quedo per quan faci una calçotada! De moment...enguany...no he anat a cap!
    Petonets,Eva!
    Olga

    ResponElimina
  3. Vaya aperitivo, comida o cena, lo que quieras me va bien! La coca con esa masa tiene que estar de lujo y los calçots pues qué te voy a decir... riquísimo todo!!
    Un besito

    ResponElimina
  4. Es un bon aprofitament, amb la salsa i tot, encara que ja es difícil que sobri, serà millor tenir-la amagada.
    La coca té molt bona pinta, vene ganes de clavar-li queixalada.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Quina enveja! Cap calçotada a la vista aquest any per nosaltres! Però m'encanta aquesta recepta d'aprofitament que ens fa gaudir encara més la primera calçotada!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Me encantan los calçots, así en coca no los he probado, pero se ve muy buena.
    Besos

    ResponElimina
  7. Jo també miro de que em sobrin calçots cuits per fer alguna recepta d'aprofitament.
    Aquesta coca la fem semblant!😋😋😋ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  8. Quina bona idea i quina pinta!! Mira que jo he fet coques salades de porros diverses vegades i no se m'havia ocorregut de fer-ne de calçots!!! Segur que es boníssima!! I amb la masa casolada tres vegades millor :P Tota una crack guapa!! Un petonet

    ResponElimina
  9. em sembla una proposta fantàstica!! que bé quan sobren calçots, pots fer truites, cremes, coques....petons

    ResponElimina