22 de maig de 2017

Farro amb espàrrecs i gambes

L'estiu passat durant el nostre viatge per la Toscana vam descobrir el farro, un dels primers cereals bàsics de la història, originari d'Egipte. És el primer blat salvatge cultivat per l'home des de fa més de 12.000 anys. El seu cultiu abunda a la zona de la Toscana, la Provença i l'Alsàcia.






Allí es troba a tots els supermercats, és més el que vam comprar és de la marca Gallo, però aquí no l'hem vist mai, una llàstima perquè ara que finalment ens hem animat a provar-lo l'hem trobat d'allò més bo. Pot cuinar-se de les mateixes maneres que un arròs: amanides, paelles, risotto... tenim opcions per triar. Avui no ens hem complicat, hem tirat de restes del congelador i el resultat ens ha encantat.

Ingredients (2 persones):
100 gr de farro
2 grans d'all
150 gr de gambes pelades
100 gr d'espàrrecs silvestres
oli, sal i pebre negre
flocs de xile (opcional)

Passos a seguir:
Bullim el farro amb aigua amb sal durant uns 16 minuts. Passat aquest temps escorrem i reservem.
Pelem i laminem els alls i els fiquem a daurar a foc mig en una paella amb una mica d'oli. Passat un minut afegim els espàrrecs trossejats i continuem la cocció fins que aquests estiguin pràcticament cuits, moment en que afegim les gambes i salpebrem. Si us agrada un toc picant afegim un polsim de flocs de xile. Passats un parell de minuts afegim el farro, mesclem bé perquè s'escalfi i s'impregni dels sabors i ja es pot servir.


10 comentaris:

  1. és trigo sarraceno? o semblant? no sé de que em sona! el plat es veu bonissim..no calen grans ingredients per fer grans plats! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser, no et sabria dir exactament, és una tipologia de blat. Et deixo un enllaç amb més info per si t'ho vols mirar: http://nutricion2016.blogspot.com.es/2015/07/beneficios-de-los-vegetales-cereales_83.html

      Elimina
  2. Es una llàstima que no es trobi a les botigues d'aquí, queda molt bo tan en amanides com en plats calents.
    Ens portes un plat molt primaveral avui.
    Petons.

    ResponElimina
  3. L'haurem de provar aquest cereal mil.lenari! Petonarros!

    ResponElimina
  4. M'han agafat ganes de tastar-lo!!! Ptnts

    ResponElimina
  5. Le trobat a Amazon dos paquets de 1/2 kg. 12.50 euros.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per avisar! sembla que al carrefour també n'hi ha i segurament més econòmic ;)

      Elimina
  6. Al febrer fan la Fira del Farro a la Vall de Vianya.Crec que no l'he tastat mai, però sent tan fàcil de cuinar si el torno a trobar per la Garrotxa potser m'animo a emportar-me cap a casa! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si en trobes no dubtis a provar-lo perquè estic segura que t'agradarà! Petonets!

      Elimina
  7. Doncs la veritat és que m'agrada el teu bloc perquè sempre descobreixo coses noves. Ara em pica la curiositat i m'agafen ganes de tastar el farro no n'havia sentit a parlar mai. Una abraçada

    ResponElimina