24 de març de 2017

Pa miracle

Fer pa a casa m'agrada, però per falta de temps i coneixements no en faig tants com voldria. Al blog podeu trobar-hi unes quantes receptes de pans que m'he animat a fer, alguns més fàcils i ràpids i altres més complicats o vistosos.





Avui, però, us porto un pa que em va cridar l'atenció per lo facilíssim que és i pel seu nom, i sí, és un pa miracle, ideal per iniciar-se en aquest món.

Ingredients:
350 gr de farina de força
175 gr d'aigua
20 gr d'oli d'oliva
15 gr de llevat fresc
10 gr de sal

Passos a seguir:
Agafem un bol gran i hi fiquem la farina, hi esmicolem el llevat al centre i afegim l'oli i l'aigua. Ho pastem tot durant uns 6-8 minuts, i més o menys a la meitat d'aquest temps hi afegim la sal. Continuem pastem amb moviments ferms fins a integrar bé els ingredients. Donem forma de bola, pinzellem amb una mica d'oli i empolvorem amb una mica de farina. Col·loquem aquesta bola en una cassola o pyrex apte per al forn (d'aproximadament uns 20-22 cm de diàmetre) prèviament greixat. Deixem reposar durant 1 hora.
Preescalfem el forn a 220º, fem uns talls al pa amb un cúter o ganivet afilat, tapem el recipient i fornegem durant 30-35 minuts fins que la crosta estigui daurada.

** Recepta extreta de: Pan con webos fritos

11 de març de 2017

Coca de calçots

És temps de calçotades, nosaltres ja n'hem fet tres aquesta temporada, i a partir d'ara procuraré que sobrin alguns calçots cuits per poder fer aquesta coca que ens ha encantat.






És una recepta d'aprofitament total, l'hem feta amb massa de pizza que teníem congelada i amb salsa i calçots cuits sobrers. Així que ja sabeu, reserveu-ne uns quants per poder tenir un aperitiu o sopar de luxe a mitja setmana.

Ingredients (4 coques individuals):

Per la massa:
300 gr de farina de força + una mica més per enfarinar
1 culleradeta de llevat sec (de panaderia)
1 i 1/2 culleradetes de sal
175 ml d'aigua tèbia
1 cullerada sopera d'oli d'oliva + una mica més per greixar

Pel farciment:
8 cullerades soperes de salsa de calçots
16 calçots cuits a la flama

Comencem fent la base de la coca. Tamisem la farina en un bol i hi afegim el llevat i la sal. Fem un forat al centre i hi fiquem l'aigua i l'oli. Amb una cullera anem mesclant fins a formar una pasta enganxosa. Enfarinem el mostrador i les mans i amassem la mescla anterior uns 5-7 minuts, fins que quedi suau i elàstica. Donem a la massa forma de bola, la fiquem en un bol lleugerament greixat amb oli, la tapem i la deixem reposar fins que dobli el volum, aproximadament 45-60 minuts. Un cop la massa hagi crescut l'amassem suaument durant 1 minut i la dividim en quatre boles que estirem amb l'ajuda d'un corró per formar les 4 coques.

Escalfem el forn a 200 °C, mentre muntem les coques. Repartim dues cullerades de salsa de calçots per sobre de cada coca i 4 calçots pelats i partits per la meitat. Fornegem durant uns 15-20 minuts, fins que estiguin ben cruixents.

7 de març de 2017

Crestes de tonyina {al forn}

Avui toca un aperitiu molt fàcil i que agrada a tothom, unes crestes de tonyina, ou dur i tomàquet. Si encara sou dels que les compreu congelades... animeu-vos a fer la versió casolana i veureu que per molt poc esforç teniu un resultat genial i molt més saludable, perquè a més les courem al forn.






Ingredients (16 unitats):
1 paquet d'obleas de La Cocinera
2 ous durs
4 llaunes petites de tonyina al natural
1 ceba
1 gra d'all
salsa de tomàquet fregit

per pintar-les: llet o ou

Passos a seguir:
Tallem l'all i la ceba ben petits i els sofregim en una paella a foc lent fins que transparentin. Incorporem la tonyina ben escorreguda, i continuem la cocció 2 minuts, moment en què afegim els ous durs picats i la salsa de tomàquet, la suficient perquè quedi una massa lligada i no molt espessa.

Farcim cada cresta amb una cullerada d'aquesta mescla i les tanquem fent pressió amb una forquilla perquè no se'ns escapi el farciment al moment de coure-les. Les pintem amb llet o ou batut i les fornegem a 180º durant uns 20 minuts.

Si us agrada aquest tipus d'aperitiu al blog també hi trobareu les Crestes d'escalivada i formatge, delicioses!