28 de maig del 2015

Empedrat

L'empedrat és un plat típic de la cuina catalana, i tot i que n'hi ha moltes versiones, el que no pot faltar-hi mai són les mongetes blanques i el bacallà esqueixat. És un plat que pels seus ingredients ens serveix perfectament com a plat únic, i és ideal per al tàper i per a menjar-lo ben fresquet els dies de calor. És una variant de l'esqueixada, però amb llegums.




Ingredients (3-4 racions):
250 gr de mongetes blanques cuites
200 gr de bacallà esqueixat dessalat
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1 ceba tendra mitjana
1 tomàquet gran
oli d'oliva i pebre negre

Passos a seguir:
L'elaboració d'aquest plat és molt senzilla. Tallem a daus petitons els pebrots, la ceba i el tomàquet i els fiquem en un bol. Hi afegim les mongetes blanques cuites i el bacallà esqueixat. Ho amanim amb oli d'oliva i una mica de pebre negre i ho barregem tot. En principi no fa falta afegir-hi sal perquè el bacallà ja ens dona el punt salat, però podem provar-ho i rectificar si fa falta.
Reservem a la nevera fins a l'hora de servir.

Com us he dit al principi hi ha moltes variants d'aquest plat, poden afegir-s'hi altres ingredients, com olives, tonyina, anxoves, ou dur... al gust!

Aquest dissabte tinc sarao blogger, me'n vaig a la trobada blogger Cerdanya Tour 2015, on segur que ens ho passarem genial! En breu us ho explico ;-)


Ho han fet...

Mercè E.

14 comentaris:


  1. Eva; UN plat l'empedrat, que fresquet i menjat a l'estiu et deixa al paladar amb un agradable sensació de productes frescos i mediterrànis. Bona el.lecció¡¡
    Salutacions i que vagi de gust Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Un plat que amb les altes temperatures s'agraeix força i complert, tenim llegums, peix i més al mateix plat.
    Diverteixte molt dissabte, ja ens explicaràs!
    Petons.

    ResponElimina
  3. Home, ideal no, es idealíssim pel tupper, t'ho dic jo que menjo tota la semana a la feina i l'empedrat cau com a mínim un cop, perquè si m'en sobra també cau al dia següent! jeje Es boníssim, molt complert i molt sa, i ara amb la calor van de meravella plats tan fresquets y lleugers.
    Un petó!!

    ResponElimina
  4. Muy buena, me gusta mucho las legumbres en ensalada, y son estupendas para el verano.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  5. Boníssim! A casa el fem idèntic, amb l'única diferència que jo hi poso olives negres.
    Un plat ideal per l'estiu!

    ResponElimina
  6. Quan era adolescent i els pares treballaven, aquest era un dels plats que jo feia al estiu per menjar. Fàcil i bo :)
    petons

    ResponElimina
  7. M'encanta l'empedrat! ara estem acostumat a amanides de tot, de pasta, d'arròs, de llegums, però l'empedrat crec que podria ser la mare de totes aquestes amanides!! Fa estiu, eh??bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. A casa el fem igualet igualet...pero com la Gemma hi pisem olives negres ( olives mortes normalment)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanten les olives! a la propera, els hi fico ;). Un petó!

      Elimina
  9. A casa el fem igualet igualet...pero com la Gemma hi pisem olives negres ( olives mortes normalment)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  10. Em sembla el plat d'estiu perfecte! Per posar-lo a la carmanyola per anar de picnic, per tenir lo a punt a la nevera un dia de platja...
    Molt complet d'un punt de vista dietètic i a més boníssim, tradició pura!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  11. Saps que he sentit moltes vegades parlar de l'empedrat però no l'he menjat mai!!??!!? Fa una pinta... increïble Eva!¨
    Petons reina

    ResponElimina
    Respostes
    1. No m'ho puc creure!! doncs l'has de provar, estic segura que t'agradarà!! un petó guapa!

      Elimina