22 de desembre del 2017

Torró de nata i pistatxos

Avui acaba l'escola i es dóna el tret de sortida a les festes nadalenques. Aquí de moment encara no tenim vacances però endolcim aquests últims dies de feina amb propostes tan bones com la que avui us porto: un torró casolà de nata i pistatxos. El meu preferit, però, continua sent el torró cruixent de xocolata ;)






Ingredients (1 tauleta):
150 gr de pistatxos (sense pell i sense sal)
50 gr d'ametlles crues
100 gr de nata (35%)
170 gr de sucre

Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas 100 gr de pistatxos i les ametlles i les molem 15 seg/vel 10. Ho reservem en un bol.
Posem al vas la nata i el sucre i programem 10 min/Varoma/vel 2 sense cubilet.
Mentrestant folrem amb paper de forn un motlle de torró o bé una carmanyola, caixa, etc, que tingui una forma similar a una tauleta de torró.
Afegim al vas els pistatxos i ametlla mòlts, 50 gr de pistatxos sencers (a mi em faltava 20 gr i vaig ficar-los d'ametlles) i mesclem 15 seg/vel 3. Repartim la mescla al motlle i ho compactem bé. Deixem refredar i reservem a la nevera durant almenys 24 hores.

Passos a seguir (tradicional):
Posem al vas de la picadora 100 gr de pistatxos i les ametlles i les piquem el temps necessari perquè quedin mòlts. Ho reservem en un bol.
Posem en un cassó la nata i el sucre i portem a ebullició sense parar de remenar. Un cop bulli abaixem el foc i continuem remenant un parell de minuts. Afegim al cassó els pistatxos i ametlla mòlts, 50 gr de pistatxos sencers i ho mesclem bé. Repartim la mescla al motlle i ho compactem bé. Deixem refredar i reservem a la nevera durant almenys 24 hores.

I si no sou molt de torrons doneu una ullada a altres dolços de Nadal, segur que en trobeu algun que us fa el pes.

Bones Festes!

** Recepta extreta de: Cookidoo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada