20 de gener del 2017

Hamburgueses de llenties

Últimament m'he proposat fer una mica neteja del rebost, i després de gastar la soja texturitzada fent unes mandonguilles vegetarianes, li ha arribat el torn a un pot de llenties cuites de ves a saber quan.

Fa molt temps que les compro ja a granel, però tampoc és qüestió de llençar res, així que vaig buscar una sortida una mica diferent i us porto unes hamburgueses que repetirem segur. Són bones i súper fàcils de fer, i a més totalment veganes.






Ingredients (6 unitats):
400 gr de llenties cuites
2 grans d'all
1 ceba petita
sal
pebre negre mòlt
1 polsim de pebre vermell de la Vera
1 polsim de comí en pols
julivert picat
pa ratllat

Passos a seguir:
Netegem les llenties sota l'aigua i les escorrem molt bé, cal que estiguin pràcticament seques abans d'utilitzar-les. Fiquem en un bol la meitat de les llenties, els alls pelats i la ceba trossejada i ho triturem a baixa velocitat, no cal que quedi totalment com una crema.
Afegim la resta de llenties, salpebrem i fiquem les espècies i el julivert. Ho removem bé i incorporem pa ratllat fins a obtenir una massa manejable.
Donem forma d'hamburguesa i les coem a la planxa o a la paella, uns 4 minuts per cada costat, o bé al forn a 180º fins que es daurin.

Aquestes hamburgueses congelen i descongelen perfectament, així que si us hi fiqueu podeu fer-ne més quanitat i així gaudir-ne algun dia que estigueu mandrosos o que no tingueu temps per ficar-vos a cuinar.

Al blog hi trobareu també una proposta vegetariana d'hamburgueses de quinoa i espinacs que també fem força sovint i una d'hamburgueses de lluç i gambes que van ser un gran descobriment!

** Recepta extreta de: La cazuela vegana

8 comentaris:

  1. T'han sortit amb molt bona forma. Son unes hamburgueses sanes i bones.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Això de netejar el rebost és una gran font d'inspiració a la cuina! Dos cops a l'any abans d'anar de vacances a Andorra, buidem tot i ostres com menjem bé aquests dies :o)
    Les hamburgueses de llenties, una gran idea!
    Petons i bon diumenge!
    Palmira

    ResponElimina
  3. M´encanten les llenties però només els peparo cuinades. Aquesta recepte m´encanta, estic segura de que m´encantaría. Ho he de probar sí o sí. Muaks

    ResponElimina
  4. M'agrada la teva proposta! Quina bona idea! A nosaltres ens agradaran.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Ostres doncs em sembla una idea super divertida de menjar llenties m'apunto a provar-ho! Amb llenties cuites a casa també quedarà bé no? Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, ja ho he provat i igual de bones!! una abraçada ;)

      Elimina
  6. Veig que estàs en mode saludable, eh??? Realment és una bona idea per menjar més sovint un llegum tan saludable com les llenties, que a casa no en mengem gaire. Jo li posaria una mica de mostassa de Dijon, què et sembla? Un petonarro!

    ResponElimina

  7. Eva; Sempre va bé tenir-les sigui fer-les i menjar-les o bé fer-les i tenir-les congelades.
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina