5 d’agost del 2016

Pastís de formatge i llimona {sense forn}

Amb aquesta calor no ve de gust engegar el forn però a la vegada l'estiu és ple de sopars amb amics i família que requereixen unes postres ben bones... per solucionar-ho avui us porto una idea deliciosa i refrescant, un pastís de formatge i llimona sense forn, una proposta que se suma a la selecció de 10 postres sense forn que vaig publicar fa un temps.

I si el que us agrada és el punt cítric podeu escollir entre aquestes opcions: pastís de llima, pastís de iogurt grec i llima o pastís de formatge amb llima.






Ingredients (8-10 persones):

Base:
140 gr de galetes (les que més us agradin, jo he utilitzat les Núria 0% sucre de Birba)
100 gr de mantega 

Farciment:
2 sobres de gelatina de llimona
500 ml de nata per muntar
250 gr de formatge d'untar
85 gr de sucre
200 ml d'aigua
150 ml de llet

Cobertura:
3 cullerades soperes de melmelada de llimona
1 fulla de gelatina neutra

Passos a seguir:
Comencem preparant la base. Triturem les galetes, les barregem amb la mantega fosa i folrem la base d'un motlle desmuntable de 20 cm amb aquesta mescla, deixant-la ben premsada. Reservem a la nevera fins que la necessitem.

Per preparar el farciment agafem un bol i hi mesclem la nata, el formatge d'untar, la llet i el sucre. Ho batem bé fins que quedi una crema fina.

Escalfem els 200 ml d'aigua i hi desfem els dos sobres de gelatina de llimona, removent bé. Quan hagi perdut una mica de temperatura ho afegim a la mescla anterior i ho integrem. Repartim aquesta massa per sobre de la base, la deixem a temperatura ambient una estona i reservem a la nevera durant almenys 3 hores. 

Per fer la cobertura fiquem la làmina de gelatina neutra a hidratar amb aigua freda uns minuts. Mentrestant en un cassó i fiquem la melmelada de llimona i l'escalfem a foc suau. Hi afegim la làmina de gelatina sense escórrer-la en excés, millor que porti una mica d'aigua, i remenem fins que es desfaci. Repartim la melmelada per sobre del pastís i deixem a la nevera almenys 1 hora.

Ja el teniu a punt! si no teniu melmelada de llimona podeu decorar el pastís amb una mica de ratlladura de llimona o una capa fina de gelatina de llimona, que aquest no sigui el motiu per deixar de fer-la!

12 comentaris:

  1. Que fàcil i lo millor és no encendre el forn!
    Bon estiu!

    ResponElimina
  2. Estos son los postres que gusta repetir, un beset

    ResponElimina
  3. Estos son los postres que gusta repetir, un beset

    ResponElimina
  4. I amb un pastís com aquest sempre quedes bé, veritat??
    Clara

    ResponElimina
  5. Una recepta que no deixa d'apareixer durant tot l'estiu, crec que en una setmana fora he pres pastís de formatge sense forn en mes de tres restaurants, tots ben diferents i ben bons, m'encanta el toc cítric, sobretot quan es tracta de llima com aquell que vas publicar!!
    Bon estiu guapa!

    ResponElimina
  6. Quina delícia, ideal per no haver d'obrir el forn!

    ResponElimina
  7. Eva, un dia hem de parlar tu i jo sobre pastissos de formatge MOLT seriosament! Tu n'ets la reina i jo els tinc una mica entravessats perquè sempre "suen" (van deixant anar líquid) No sé perquè però el teu sembla ben sec!! I amb aquest toc de llimona!! Un amor de pastís! ☺
    Petons guapa!

    ResponElimina
  8. Eva, m'has de convidar a fer un tast dels teus pastissos! Jo no els puc fer a casa meva.....i em moro de ganes de tastar-los!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  9. Amb tantes delicioses opcions no se per on començar! Són les millors postres per aquestes dates de tant de calor! Tu sí que en saps!! Petonets!

    ResponElimina
  10. Hola! com ha anat l'estiu' costa agafar el ritme, eh? encara que veig que no has parat de treballar! se m'havia escapat aquesdt boníssim pastís... aquestes receptes van súper bé per l'estiu, encendre el forn costa... ! Un petonàs

    ResponElimina
  11. Aquesta tarda he fet un molt semblant a aquest. Segur que t'ha quedat fantàstic!!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Aquesta tarda he fet un molt semblant a aquest. Segur que t'ha quedat fantàstic!!!
    Petonets

    ResponElimina